Gronddetectie

Het gebruik van gronddetectie is een degelijke manier van beveiligen. Gronddetectie kan worden toegepast in een actieve vorm of in een passieve vorm.

Actieve gronddetectie

De actieve vorm richt zich op een verstoring van een opgebouwd elektromagnetisch veld, bijvoorbeeld op het moment dat er sprake is van een indringer of een voertuig.

Passieve gronddetectie

De passieve vorm werkt door middel van metingen van drukverschillen in de bodem, die ontstaan op het moment dat er sprake is van een indringer. Op die manier kunnen tevens objecten in een bepaald detectiegebied worden opgemerkt, zodat eventuele pogingen tot indringing of inbraak vroegtijdig kunnen worden herkend en u in actie kunt komen.

 

Technische specificatie

Technische eigenschappen

Bekijk hier de technische eigenschappen

Actieve gronddetectie:

De werking van actieve gronddetectie is gebaseerd op verstoringen die ontstaan in een opgebouwd elektromagnetisch veld, veroorzaakt door bewegingen van bijvoorbeeld indringers of voertuigen met een bepaald volume. Het opgebouwde elektromagnetische veld is zowel bovengronds als ondergronds aanwezig waardoor niet alleen verstoringen bovengronds worden gesignaleerd maar ook verstoringen ondergronds (zoals ondergraven). Het systeem is in staat om grotere van kleinere objecten te onderscheiden en is ongevoelig voor weersinvloeden. Bij actieve gronddetectie dient het detectiegebied vrij te zijn van objecten.

Passieve gronddetectie:

Passieve gronddetectie is gebaseerd op het meten van drukverschillen in de bodem, die ontstaan wanneer indringers het detectiegebied betreden. Bij een passief systeem is het mogelijk om objecten (zoals voertuigen) in het detectie gebied te hebben staan. Bij het inschakelen van het systeem kan er iedere keer een nieuwe begin situatie zijn. Het passieve systeem heeft geen last van omgeving- en weersinvloeden en is het niet op te sporen met behulp van andere apparatuur. Tevens is het mogelijk met het passieve systeem flexibele alarmzones te creƫren op tien meter nauwkeurig

Voordelen:

  • Betrouwbaar detectiesysteem.
  • Toepasbaar bij tereinen met hoge trillingen
  • Lange levensduur en onderhoudsvriendelijk
  • Toepasbaar met andere detectiesystemen
  • Onopspoorbaar
  • Weersonafhankelijk

Ontzorgen

  • Ontstraten en herstraten
  • Bekabeling ten behoeven van de elektra componenten
  • Graafwerkzaamheden