Plantsoenhekwerk

Een plantsoenhekwerk van Hekwerk en Omheining is een laag exemplaar, waar u nauwelijks onderhoud aan heeft. U kiest dan voor een stevig hekwerk met een lange levensduur. Dankzij het onopvallende design staat het hekwerk letterlijk en figuurlijk op de achtergrond, maar zorgt u er bijvoorbeeld wel voor dat u bepaalde oppervlaktes beschermt of sluiproutes af kunt sluiten voor voetgangers en/of fietsers. Maak gebruik van een plantsoenhekwerk met een horizontale bovenligger met een doorsnede van 40 of 60mm, afhankelijk van uw specifieke wensen. U kunt het plantsoenhekwerk in beide gevallen plaatsen in een park, maar ook bijvoorbeeld in een openbare ruimte of rondom een bedrijfsterrein.

 

Technische specificatie

Matentabel plantsoenhekwerk

Type PLH en PLZ is leverbaar in standaard hoogten 30 of 40 cm
Totale hoogte 300 400
Hart op hart afstand staanders 2000

alle maten in mm

Maatvoering

Vermelde maten zijn standaardmaten. Op aanvraag is een afwijkende maatvoering mogelijk.

Staanders

PLH en PLZ: Van stalen ronde buis met een doorsnede van 60,3 mm, en een wanddikte van 1,75 mm. Voor zien van een speciaal gevormde aluminium t-kop voor bevestiging van de bovenbuis. De kop wordt op de staander gemonteerd en vastgezet en wordt geborgd door middel van een roestvrije bevestiging.

Bovenligger

PLH en PLZ: Het PLH hekwerk is voorzien van een stalen ronde buis met een doorsnede van 42 mm en een wanddikte van 2 mm. Het type PLZ is voorzien van een stalen ronde buis met een doorsnede van 60,3 mm en een wanddikte van 2 mm. De buis wordt geborgd aan de aluminium t-kop om draaien te voorkomen.

Grondverankering

De staanders worden ca. 90 cm in de onroerende grond geplaatst en bij het BHV voorzien van een aangestorte betonfundatie.

Behandeling

Staanders en bovenbuis zijn verzinkt. Het staal is hierdoor beschermd tegen alle weersinvloeden en dus onderhoudsvrij.

Coating

De staanders, de bovenbuis en de t-kop kunnen worden voorzien van een poedercoating met een laagdikte van minimaal 80 micrometer. In dat geval worden zij eerst thermisch verzinkt volgens NEN EN-ISO-1461 en wordt daarna de coatinglaag aangebracht. Deze behandeling heeft twee voordelen: het staal wordt nog langer beschermd en het uiterlijk wordt representatiever.

Kleur

Groen (RAL 6009) zwart (RAL 9005). Andere kleuren kunnen op aanvraag.