Hockeyveldafrastering

Maak gebruik van een degelijke hockeyveldafrastering van Hekwerk en Omheining, waarmee u zorgt voor een veilige sportomgeving, om optimaal van het spel te genieten. Met dit hekwerk maakt u een goede afscheiding tussen het speelveld en de supporters, zonder dat u een van beiden in de weg zit. Het sporthekwerk voor hockey betreft een afrastering van een meter hoog en zorgt met de robuuste gaasbespanning voor een degelijk geheel. De hockeyveldafrastering kan goed tegen een stootje en zorgt daarnaast voor bescherming van de toeschouwers tegen ‘vliegende ballen’. Wij zorgen als Hekwerk en Omheining graag voor een hockeyveldafrastering op maat, zodat iedereen onbezorgd plezier aan het spel kan beleven.

 

Technische specificatie

Maatvoering

Vermelde maten zijn standaardmaten. Op aanvraag is een afwijkende maatvoering mogelijk.

Hoogte

Het type HV heeft een standaardhoogte van 100 cm.

Staanders

Van stalen ronde buis met een doorsnede van 60,3 mm en een wanddikte van 1,75 mm. Voorzien van een aluminium kop voor het doorvoeren en vastzetten van de leunbuis. Bij het type HV zijn de staanders hart op hart 300 cm geplaatst. De staanders worden ca. 80 cm in de ongeroerde grond geheid via het inslagsysteem,

Hoekstaanders

Van stalen ronde buis met een doorsnede van 60,3 mm en een wanddikte van 1,75 mm. Voorzien van een kunststof afdekkap.

Leunbuis

Van stalen ronde buis met een doorsnede van 42 mm en een wanddikte van 2 mm. Lengten van 600 cm zijn door de koppen gevoerd en onderling verbonden in de aluminium kop.

Bespanning

Type HV is bespannen met harmonicagaas van verzinkt en daarna groen geplastificeerd staaldraad, met een uitwendige draaddikte van Ø 3,1 mm. De maaswijdte is 40×40 mm. Borging op de hoogte van 90 cm met RVS- spankabel Ø 5 mm, die aan de staander is bevestigd met een RVS U-tje. De minimale breuklast van de spankabel bedraagt 14 kN. Twee verzinkte, groen geplastificeerde spandraden (18 en 45 cm hoog) met een draaddikte Ø 3,8 mm. Het gaas is met knoopdraad bevestigd aan span- en staaldraden.

Behandeling

De staanders en leunbuizen zijn verzinkt. Het staal is hierdoor beschermd tegen alle weersinvloeden en dus onderhoudsvrij.

Slagplank

Het type HV is voorzien van een geschaafde hardhouten Bangkiray-slagplank (145 x 28 mm) die net boven het maaiveld met beugels aan de staanders is gemonteerd.

Poorten

Het type VAG kan voorzien worden van toegangspoorten, naar keuze in een enkele uitvoering van 125 cm breed of een dubbele uitvoering van 250 cm breed. De poorten zijn voorzien van een ingelaste gaasmat, compleet met nastelbaar hang- en sluitwerk. De poorten zijn standaard 100 cm hoog.

Opties

Het type HV kan op aanvraag worden voorzien van uitsparingen of onderbrekingen die geschikt zijn voor het plaatsen van dug-outs of oefengoals. (aantal in overleg). Alle types kunnen worden voorzien van een betonnen maaitegel.