Matic SL

De Matic SL is een schuifpoort aandrijving, geschikt voor maximaal 700kg of 1.000kg aan gewicht van de poortvleugel, afhankelijk van de druklijst en een eventueel draadloos overbrengsysteem op de kopstijl hiervan. Er is een borstelloze motor met encoder ingebouwd, waardoor u de Matic SL eenvoudig kunt bedienen. Het soft start- en stopsysteem zorgt voor een elegante opening en sluiting, zoals die past bij de poort waar u gebruik van maakt.

Veilige toepassing

U kiest met de Matic SL voor een zeer veilig apparaat. De elektrisch aangedreven poorten van Hekwerk en Omheining voldoen allen aan de Europese Richtlijnen (CE) op dit gebied, waardoor een veilig gebruik gewaarborgd is. Maakt u hier bedrijfsmatig gebruik van? Dan voldoen al onze producten bovendien aan de richtlijnen en de Arbowet, zodat u deze zonder problemen ook prima zakelijk kunt toepassen.

Loading...

 

 

Technische specificatie

Technische eigenschappen

Bekijk hier de technische eigenschappen

Toepassing 700 en 1000 kg uitvoering

 • De 700 kg aandrijving is geschikt voor poorten met maximaal poortvleugel gewicht tot 700 kg in combinatie met een passieve druklijst op de kopstijl van de poortvleugel.
 • De 1000 kg aandrijving is geschikt voor poorten met maximaal poortvleugel gewicht tot 1000 kg in combinatie met een actieve druklijst en draadloos overbrengsysteem op de kopstijl van de poortvleugel.

Aandrijving

 • De Matic SL is geautomatiseerd met een ingebouwde borstelloze Cardin SLi924ELB motor met encoder. De aandrijving is voorzien van een verzinkt stalen tandwiel module 4 Een soft start- en stopsysteem is standaard geïntegreerd.
 • Eenvoudig handmatig te ontkoppelen door middel van een hendel Besturing wordt 230 VAC gevoed, aandrijving 24 vdc is standaard voorzien van een noodaccu.
 • De aandrijving is geschikt voor intensief gebruik.

Geleiding

 • Tweebenige aluminium geleidingszuil, profiel 220×170 mm (bxd).
 • De zuil is voorzien van een voetplaat met montagegaten.
 • Bovenzijde geleidingszuil voorzien van een aluminium afdekkap.
 • De zuil is voorzien van een servicedeur met slot.
 • Alle automatisatie onderdelen zijn weggewerkt in één kant van de zuil.

Automatisatie

 • Bescherming type IP65 tegen vocht en schokken.
 • Besturingsprint inclusief LCD scherm met aansluitmogelijkheden voor diverse openings- en beveiligingstoepassingen via potentiaalvrij contact.
 • Diverse functie functies zoals een voetgangersdoorgang of automatisch sluiten standaard programmeerbaar.

Veiligheid

Bij ons staat veiligheid en betrouwbaarheid voorop. Daarom voldoen de elektrisch aangedreven poorten van Hekwerk en omheiningen dan ook aan alle Europese (CE) richtlijnen. De aandrijving is
uitermate veilig. Bij verstoring van de open- sluitfunctie wordt de herprogrammering van de inklembeveiliging automatisch aangesproken. Wanneer de poort en aandrijving bedrijfsmatig
worden gebruikt valt deze ook onder de Arbowet. Hierdoor is een beveiliging voor pulsgestuurde of buiten het zicht bedienbare poorten verplicht, zowel voor personen als voor voertuigen.

Onderhoud

Storingen en schades zijn niet altijd te voorkomen. Periodiek onderhoud voorkomt problemen en onveilige situaties en verlengt de levensduur van een installatie. Met een onderhoudscontract wordt er ruimschoots voldaan aan de wettelijke eis om elektrische installaties jaarlijks te laten onderhouden door vakkundig personeel. Om de poort en aandrijving in goede conditie te houden wordt aangeraden om deze regelmatig te controleren, onderhouden en repareren door gespecialiseerde elektro- en mechanische monteurs