Matic SL

De Matic SL betreft een schuifpoort aandrijving die geschikt is voor een maximaal gewicht van 700kg van de poortvleugel. Dit gewicht geldt indien u gebruik maakt van een passieve druklijst op de kopstijl. Maakt u gebruik van een actieve druklijst en een draadloos overbrengsysteem? Dan is de Matic SL geschikt voor een maximaal gewicht van 1.000kg.

Aandrijving van de Matic SL

De Matic SL is voorzien van een ingebouwde borstelloze motor met encoder. Het verzinkte tandwiel zorgt met een soft start- en stopsysteem voor een elegante opening en sluiting, terwijl een degelijke beveiliging van de poort gegarandeerd blijft. De Matic SL is prima geschikt voor intensief gebruik.

Loading...

 

 

Technische specificatie

Technische eigenschappen

Bekijk hier de technische eigenschappen

Toepassing 700 en 1000 kg uitvoering

De 700 kg aandrijving is geschikt voor poorten met maximaal poortvleugel gewicht tot 700 kg in combinatie met een passieve druklijst op de kopstijl van de poortvleugel.
De 1000 kg aandrijving is geschikt voor poorten met maximaal poortvleugel gewicht tot 1000 kg in combinatie met een actieve druklijst en draadloos overbrengsysteem op de kopstijl van de poortvleugel.

Aandrijving

De Matic SL is geautomatiseerd met een ingebouwde borstelloze Cardin SLi924ELB motor met encoder.
De aandrijving is voorzien van een verzinkt stalen tandwiel module 4 Een soft start- en stopsysteem is standaard geïntegreerd.
Eenvoudig handmatig te ontkoppelen door middel van een hendel Besturing wordt 230 VAC gevoed, aandrijving 24 vdc is standaard voorzien van een noodaccu.
De aandrijving is geschikt voor intensief gebruik.

Geleiding

Tweebenige aluminium geleidingszuil, profiel 220×170 mm (bxd).
De zuil is voorzien van een voetplaat met montagegaten.
Bovenzijde geleidingszuil voorzien van een aluminium afdekkap.
De zuil is voorzien van een servicedeur met slot.
Alle automatisatie onderdelen zijn weggewerkt in één kant van de zuil.

Automatisatie

Bescherming type IP65 tegen vocht en schokken.
Besturingsprint inclusief LCD scherm met aansluitmogelijkheden voor diverse openings- en beveiligingstoepassingen via potentiaalvrij contact.
Diverse functie functies zoals een voetgangersdoorgang of automatisch sluiten standaard programmeerbaar.

Veiligheid

Bij ons staat veiligheid en betrouwbaarheid voorop. Daarom voldoen de elektrisch aangedreven poorten van ons dan ook aan alle Europese (CE) richtlijnen. De aandrijving is uitermate veilig. Bij verstoring van de open- sluitfunctie wordt de herprogrammering van de inklembeveiliging automatisch aangesproken. Wanneer de poort en aandrijving bedrijfsmatig worden gebruikt valt deze ook onder de Arbowet. Hierdoor is een beveiliging voor pulsgestuurde of buiten het zicht bedienbare poorten verplicht, zowel voor personen als voor voertuigen.

Onderhoud

Storingen en schades zijn niet altijd te voorkomen. Periodiek onderhoud voorkomt problemen en onveilige situaties en verlengt de levensduur van een installatie. Met een onderhoudscontract wordt er ruimschoots voldaan aan de wettelijke eis om elektrische installaties jaarlijks te laten onderhouden door vakkundig personeel. Om de poort en aandrijving in goede conditie te houden wordt aangeraden om deze regelmatig te controleren, onderhouden en repareren door gespecialiseerde elektro- en mechanische monteurs.